"Ovo nije uradila Crna Gora, već oni koji su servilni Vučiću!"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. lipnja 2024. - 9:38
Autor: 

Kao što je poznato Skupština Crne Gore je usvojila Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthausenu. U intenzivnoj i višesatnoj, gotovo cjelodnevnoj raspravi, koja je na samom početku prekinuta zbog incidenta, sudjelovao je zastupnik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović. Njegove komentare i izlaganja možete pogledati u nastavku.

Vuksanović se tijekom zasjedanja osvrnuo na izlaganje zastupnika Ivana Vukovića i zahvalio Vladi Republike Hrvatske što je usprkos provokacijama iz Podgorice podržala dobivanje pozitivnog Ibara. Njegov komentar pogledajte u priloženom: 

Na izlaganje zastupnika SNP - a Bogdana Božovića, koji je govorio o podršci crkvenog vrha Katoličke Crkve u zločinima NDH, Vuksanović je odgovorio: 

Tijekom rasprave Milan Knežević, predsjednik DNP - a je kazao da Vuksanović treba da bude dio rekonstruirane, buduće Vlade i poručio mu: "Gospodine Vuksanoviću, budite nam partner!". Odgovor predsjednika HGI - ja Milanu Kneževiću, kao i osvrt na izlaganje Nikole Rakočevića iz DPS - a, možete pogledati: 

U završnom izlaganju Vuksanović je kazao da se duboko klanja jasenovačkim žrtvama i da su oni zloupotrebljeni u politikantske svrhe. Naglasio je da "ovo ne radi Crna Gora, već oni koji su servilni Aleksandru Vučiću".