Općina Tivat podijelila prvacima udžbenike i darove

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. rujna 2017. - 16:06
Autor: 

Općina Tivat, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, osigurala je i ove godine besplatne udžbenike za sve učenike prvake koji polaze u školu.

Predstavnici Općine Tivat poželjeli su učenicima prvacima sretan početak i uručili im poklon kese. Učenicima prvacima s teritorija naše općine poklon kese uručili su potpredsjednik Općine Ilija Janović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr. Dubravka Nikčević i samostalna savjetnica za kulturu Ana Ivanović.

Potpredsjednik Općine Tivat i sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti istakli su da Općina Tivat po drugi put obezbjeđuje udžbenike za učenike prvog razreda i poželjeli im puno uspjeha u učenju i stjecanju novih znanja.

Predstavnici Općine posjetili su JU OŠ “ Branko Brinić” u Radovićima, gdje je ove godine upisano 11 prvaka, kao i područne škole JU OŠ “Drago Milović” u Gradiošnici ( gdje je upisano 33 prvaka) i Donjoj Lastvi ( 33 prvaka). Također, na prigodnoj svečanosti u JU OŠ “ Drago Milović” u Tivtu , uz prisustvo prvaka, njihovih roditelja i nastavnika , u ime Općiine Tivat obratila se mr. Dubravka Nikčević, koja je između ostalog rekla :

“ Pred vama je đačko doba-najljepši period u životu. Budite dobri drugovi, pomažite drugima, družite se i uživajte u odrastanju… sretan dolazak u najveću i najljepšu porodicu koja se zove škola. “

Za djecu RE populacije i korisnike/ce materijalnog obezbjeđenja udžbenike su obezbijedili Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete.

Sekretarijat će danas, 4.9. u 18:00 u prostorijama Općine, u Multimedijalnoj sali, upriličiti prijem za učenike romske i egipćanske populacije kojima će tom prilikom biti dodijeljeni neophodne stvari za školu.