"Onaj pas ustaški iz hgi neka zna da ovo nismo zaboravili i da sljedeći put nećemo stati kod dubrovnika."

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. - 11:18
Autor: 

Kako već drugi dan na portalu www.in4s.net u komentarima ispod članaka o filmu Dara iz Jasenovca, stoje uvredljivi i prijeteći komentari na račun Hrvata, a redakcija očigledno nema namjeru ih ukloniti, čime dokazuju da im je izazivanje nacionalne mržnje zapravo zvijezda vodilja, prinuđeni smo na ovakvu vrstu reakcije. Naime, stav Hrvatske građanske inicijative o zločinačkom režimu NDH je dobro poznat i više puta je javno iskazivan u medijima, kao i za vrijeme skupštinskih zasjedanja. Ovdje nemamo namjeru se pravdati nikome, a pogotovo ne onima koji žele sve Hrvate svrstati u fašiste, dok istodobno veličaju lik i djelo onoga koji je dijelio srebrničkoj djeci bombone, a onda ih poveo u smrt. Znamo da za mrak u kojem jesu, neće pomoći ni činjenica da u sadašnjem sastavu Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative su ljudi čiji su bližnji stradali u Koncentracionom logoru Jasenovac, kao hrvatski antifašisti. 

Ipak, nećemo dozvoliti da nam se prijeti i narušava međunacionalni sklad, koji im očigledno nije interes. 

Sada već danima na ovom portalu u komentarima možete pročitati, između ostalog:

"Komšije krvati morate platiti za ovo...onaj pas ustaški iz hgi neka zna da ovo nismo zaboravili i da sljedeći put nećemo stati kod dubrovnika." 

Također, najavljuje se naredni pohod do Trsta, a kako nije data vremenska odrednica, pretpostavljamo da je i to, kao i mnogo toga u ovoj formi - dogodine.

Sigurni smo da im, ipak neće više padati na pamet osvajački pohodi, već će ostati u kavezu vlastite poražene ideologije, buncajući o nedosanjanim tuđim teritorijama.

Hrvatska građanska inicijativa traži od nadležnih organa da utvrde identitet lica koja stoje iza ovakvih prijetećih izraza i procesuiraju ih. Hrvatska zajednica u Crnoj Gori će danas izvijestiti sve ambasade u Crnoj Gori, kao i ombudsmana. 

 

Adrijan Vuksanović,

predsjednik Hrvatske građanske inicijative