Milas - podrška Hrvatima i njihovim predstavnicima u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 06. kolovoza 2021. - 20:13
Autor: 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH g. Zvonko Milas, razgovarao je jutros s g. Adrijanom Vuksanovićem, predsjednikom Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori i članom Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH  kojemu je izrazio svoju punu podršku i istovremeno osudio prijetnje koje su mu upućene u komentarima na portalu In4s.

Tijekom razgovora, državni tajnik Milas iskazao je zabrinutost zbog trenda etnički motiviranih napada i govora mržnje usmjerenih prema pripadnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori te naveo kako je gotovo nevjerojatno da su ovakvi nemili događaji postali kontinuitet.

Podsjetio je kako je s ciljem osiguranja visoke razine manjinskih prava te izgradnje čvršćih i intenzivnijih odnosa između dviju država, još 2009. godine potpisan Sporazum o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj, što daje nadu kako će ovaj slučaj biti u vrlo kratkom roku okončan te da će ovakav kontinuitet biti prekinut, odnosno da u budućnosti nećemo svjedočiti istima.

Naposljetku, gospodinu Vuksanoviću i svim pripadnicima hrvatske nacionalne manjine tom prilikom iskazao je punu podršku u očuvanju i opstojnosti hrvatskog nacionalnog identiteta kojeg stoljećima njeguju u Crnoj Gori.