Održana Kostanjada 2015.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. studenog 2015. - 11:10
Autor: 

 Jučer je u Stolivu održana još  jedna „Kostanjada“  u organizaciji NVO „Kamelija“ i Mjesne zajednice Stoliv. Predivan dan je omogućio brojnim posjetiteljima da uživaju u ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Program je vodila uvijek šarmantna Dolores Fabijan, a na početku manifestacije nazočne je u ime organizatora NVO „Kamelija“  pozdravio Vinko Vujović.

Manifestaciju je otvorio potpredsjednik Općine Kotor Tvrtko Crepulja:  „I ove godine NVO Kamelija i Mjesna zajednica Stoliv potrudili su se da organizuju manifestaciju kojom se želi očuvati i afirmisati vjekovno prisutna  tradicija  proizvodnje kostanja na ovim prostorima . Kostanjada je već dobila mjesto u turističkoj ponudi Stoliva, Kotora i cijele Boke. Ovan manifestacija na jedinstven način integriše tradicionalne karakteristike našeg kraja. Kostanjada pokazuje da imamo ljude koji mogu i  znaju da iskoriste prednosti Boke, ponudu koju priroda ovdje nesebično čuva i tako privuku brojne posjetioce“ .

Romeo Mihović, predsjednik NVO „Kamelija“, izrazio je zahvalnost svima koji su došli podržati manifestaciju .

Brojni posjetitelji su bili u prilici kušati razne delicije od kostanja i zdrave hrane, koje su pripremile mještanke. Također su se mogli pogledati i radovi likovnih umjetnika i dječjih školskih radova, a bili su organizirani i izleti  u Gornji  Stoliv i na brdo Vrmac .