Održana dobrotvorna aukcija za žrtve potresa u Italiji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. rujna 2016. - 9:31
Autor: 

U Pomorskom muzeju Crne Gore jučer je održana dobrotvorna aukcija fotografija za žrtve nedavnog potresa u Italiji, koju su organizirali Zajednica Italijana Crne Gore i Pomorski muzej, a cijelu akciju pokrenula je grupa fotografa iz Crne Gore.

Fotografije, koje su predstavljale izabrane radove najznačajnijih crnogorskih fotografa, bile su formata 70×50 i koštale su 50 eura.

Nazočnima se obratila direktorica Pomorskog muzeja Mileva Pejaković Vujošević: „Bila nam je želja da pokažemo solidarnost kao što je to Italija pokazala 1979., ali ja ipak vjerujem da će ljudi razumjeti što smo htjeli i Pomorski muzej je spreman da već dvije fotografije otkupi; takođe i Bokeljska mornarica i Udruženje Italijana. Moram da se zahvalim našem uvaženom Stevanu Kordiću, koji je pokrenuo cijelu akciju zajedno sa Udruženjem Italijana i Pomorskim muzejom“.

„Budući da nas nema dovoljno za pravu aukciju, ove fotografije koje su pred vama i koje predstavljaju rad 25 najboljih fotografa u Crnoj Gori možemo sada shvatiti kao jednu izložbu, koja je takođe humanitarne prirode“, istakao je Stevan Kordić.