Održana audicija za natjecanje Crna Gora u ritmu Europe

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. veljače 2019. - 11:23
Autor: 

U Velikoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, u četvrtak, 7. 2., održana je audicija za sudjelovanje na glazbenom natjecanju Crna Gora u ritmu Europe, koje će se održati krajem svibnja ili početkom lipnja u Tivtu.

Na natjecanju je sudjelovalo oko trideset učenika kotorskih osnovnih i srednjih škola, kao i  plesne grupe “Alisa“ i „Infinity dance,“ u dvije kategorije: ples i pjevanje. Žiri u sastavu Igor Karadarević, direktor programa Crna Gora u ritmu Europe, Miloš Marković, direktor glazbenog festivala Crna Gora u ritmu Europe u svim zemljama i Radovan Milidrag, organizator festivala, odlučivali su o sudionicima, koji će sudjelovati na glavnom natjecanju. U kategoriji pjevanje, audiciju su prošle Jovana Živković, učenica Gimnazije Kotor i Sara Labib, učenica ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor.  U kategoriji plesača izdvojile su se članice plesne škole „Alisa,“ i to: Kristina Popović, Andrea Vukasović, Nina i Ana Doljanica, Nađa Pavićević, kao i najmlađa Una Marija Kokot. Elena Petrović iz Osnovne škole „Njegoš“ i Damjana Grandis iz Osnovne škole „Ivo Vizin“ s Prčanja također su prošle audiciju za plesače. Žiri je istakao da su sudionici iz Kotora veoma talentirani za ples i pjevanje i da će Kotor imati ukupno deset predstavnika na ovom prestižnom natjecanju, za razliku od drugih gradova, koji imaju do pet predstavnika. Stručni tim festivala pripremat će izabrane sudionice u narednim mjesecima, do natjecanja u Tivtu.

Organizatori audicije u Kotoru su Madalena Martinović, ispred Općine Kotor i Aleksandra Tomović, ispred JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor.