Održan drugi sastanak Organizacijskog odbora povodom dolaska tijela sv. Leopolda u Herceg Novi: Grad će spremno dočekati velikog sveca

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 02. rujna 2017. - 9:51
Autor: 

Herceg Novi će spremno dočekati dolazak tijela sv . Leopolda u rodni grad i aktivnosti na pripremi tog događaja teku planiranom dinamikom, potvrđeno je jučer na drugom sastanku Organizacijskog odbora,  koji je formirala lokalna uprava.

Na sastanku je zaključeno  da su gradske službe i poduzeća preuzeli zadatke i počeli s pripremama. Definirani  su preostali detalji u vezi s organizacijom, a sve kako bismo se 15. i 16. 9., pokazali kao dobri domaćini.

„Komunalno stambeno“, „Čistoća“ i Javna ustanova kulture „Herceg Fest“ zajednički će se postarati da park bivšeg hotela „Boka“ gdje će tijelo biti izloženo bude u potpunosti pripremljen, kao i cijeli grad.  Privremena ambulanta će biti stacionirana u prostorijama Dvorane „Park“, a u blizini i vozilo Vatrogasne jedinice Službe zaštite i spašavanja.

 Uprava policije i Služba komunalne policije uradit će sigurnosnu  procjenu, konstantno  nadzirati događaj i osigurati  pratnju povorci od ulaska do momenta kada napuste državu, posebno imajući u vidu da se može očekivati dolazak više tisuća  ljudi iz zemlje i regije.

Veliki broj volontera usmjeravat će posjetitelje  i informirati ih, a radi lakšeg snalaženja bit će dijeljeni info-flajeri na graničnim prelazima i trajektu Kamenari –Lepetane.

Članovi  Odbora još jednom su potvrdili da je zajednički interes da ovaj veliki događaj protekne u najboljem redu, te izrazili spremnost da tome maksimalno doprinesu.

Prema planiranom programu, tijelo sv.  Leopolda u Herceg Novi dolazi 15. 9.,  oko 13 sati. Tada će u Parku „Boke“ biti upriličena Liturgija dočeka (Služba riječi), a potom tijelo ostaje izloženo štovanju vjernika do ponoći. U 18 sati slavi se pjevana večernja, a u 19.30 sati je bdijenje. 

Od ponoći do 7.30 sati sljedećeg dana relikvija će biti u obližnjoj crkvi sv. Antuna, koja će biti otvorena za molitvu.

U subotu, 16. 9.,  u 10 sati počinje svečana koncelebrirana Misa, a kasnije, od 16.30 sati Misa ispraćaja, nakon čega će tijelo se relikvija uputiti ka Dubrovniku.