Održan Božićni domjenak HGI-ja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. prosinca 2018. - 10:12
Autor: 

Božićni domjenak Hrvatske građanske inicijative održan je sinoć u prepunoj dvorani hotela „Pine“ u Tivtu.

 „16 punih godina Hrvatska građanska inicijativa postoji na političkoj sceni i zaista danas možemo kazati da smo prepoznatljivi i da iza sebe imamo rezultate. 2002. godine, kada smo osnovani, malo je tko sumnjao da ćemo slaviti ovu godinu.  Ne samo što ćemo slaviti 16 godina, slavit ćemo i narednih 16!“, kazala je predsjednica HGI-ja Marija Vučinović. Također je istakla da za narednu godinu HGI planira mnoge aktivnosti te da će i dalje pomagati svima kojima je potrebno, kao i institucijama.

Nazočnima se obratio i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, koji je izrazio zadovoljstvo što su večeri prisustvovali članovi i simpatizeri iz Boke, Budve, Bara, Podgorice i Nikšića. „Politički život je turbulentan i u njemu je bilo mnogo stranaka koje su bile, trajale i ugasile se. A jedna među njima, Hrvatska građanska inicijativa traje, usprkos svim vjetrovima, olujama, burama –opstaje, i svjedoči svoj nacionalni identitet, ali i svoj građanski potencijal. Ovdje večeras nisu samo hrvati, već su tu naši prijatelji drugih nacija, državljani Crne Gore, što govori o bogatstvu koje propagira HGI, dajući svoj doprinos multikulturalnoj i multikonfesionalnoj Crnoj Gori“, kazao je Vuksanović.

Božićnom domjenku nazočili su i: veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, konzul gerant u Kotoru Marijan Klasić, potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, svećenici Kotorske biskupije.