Novo ozvučenje za crkvu sv. Jeronima

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. rujna 2022. - 9:57
Autor: 

Crkva svetog Jeronima dobit će novo ozvučenje, što će poboljšati uvjete za obavljanje službe, kao i za održavanje prigodnih kulturnih programa u ovom zdanju. Radove na postavljanju novog ozvučenja financira Općina  Herceg Novi, na zahtjev i u suradnji s hercegnovskom Župom Svetog Jeronima.

„Staro ozvučenje, koje nije dobro funkcioniralo, bit će zamijenjeno, a radove koji su u tijeku izvodi firma „Alfa-grup“ iz Kazerte u južnoj Italiji, prepoznata po projektima ozvučenja crkava, objašnjava hercegnovski župnik, don Siniša Jozić.

On je jučer, u razgovoru se sekretarkom se kulturu i obrazovanje, Anom Zambelić Pištalo, izrazio očekivanje da će kompletan posao biti završen do 30. 9., kada se obilježava Sveti Jeronim, nebeski zaštitnik grada i župe.

„Vjerujem da će toga dana sve drugačije zvučati, da se čuje glas svećenika  i predvoditelja misnog slavlja, kao i svih pjevača, da crkva bude dobro ozvučena za sve one koji dođu u ovaj sakralni prostor“, kazao je Jozić.

Ističe da je ovaj projekt značajan vjernicima, ali i zato što crkvu svetog Jeronima posjećuju mnogi turisti i hodočasnici, kao i zbog toga što će omogućiti da ovo bude prostor za prigodna kulturna dešavanja.

„Ovo ozvučenje ćemo moći na svojevrstan način da provjerimo u desetom mjesecu, kada će biti organiziran Festival zborova. Ova crkva će otvoriti svoja vrata i službeni, natjecateljski dio, bit će održan u ovoj crkvi. Nadamo se, kako i pokazujemo, da ovo ozvučenje neće biti samo za sakralnu upotrebu, nego i za širi kontekst, kako bi crkva bila otvorena i cijelom gradu i za kulturna događanja“, zaključio je Jozić.