Nove mogućnosti za žene u glazbi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 17. listopada 2015. - 9:02
Autor: 

New Spark Jazz Orchestra- Žene Balkana u jazz-u, je inovativan umjetnički program s ciljem povećanja broj žena glazbenika i kompozitora na regionalnoj jazz glazbenoj sceni, poboljšaju profesionalne mogućnosti i vidljivost žena glazbenika kroz jačanje njihovog kapaciteta . Ujedinjeni partneri u projektu iz Srbije ( UG ARTRUST), Makedonije ( Goce Dolčev Univerzitet, jazz odsjek), Crne Gore ( Muzička škola Tivat) i Italije ( Women in Music), formiraju jaku platformu za međunarodnu suradnju u oblasti glazbene produkcije, obrazovanja i promocije.

Kroz natječaj, 15 žena glazbenika i kompozitorica, iz bilo kojeg domena glazbe, bit će pozvane da sudjeluju u programu od 15 mjeseci, formirajući New Spark Jazz Orchestra, s mogućnošću regionalne suradnje, internacionalizujući svoje karijere. Bit će izabrane sudionice iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova, koje će sudjelovati u dva rezidenciona programa i 4 koncerta u regiji, a tijekom cijelog projekta će sudjelovati u online edukaciji o jazz glazbi.

Edukativni tim na projektu su priznati umetnici i edukatori iz regije ( Jasna Jovićević RS, Vasil Hadžimanov RS, Toni Kitanovski MC i Antoine Simoni FR).

Projekt se realizira uz pomoć Balkan Arts & Culture Fondacije i Ministarstva Kulture i informisanja, Republike Srbije i Muzičke škole Tivat.

Pozivaju se sve zainteresirane instrumentalistice i kompozitorice, bez obzira na domen glazbe iz koje dolaze i godište, da se prijave na natječaj koji je otvoren do 5. studenog 2015. Prijave se primaju putem e-maila, elektronskom poštom.

Više informacija o natječaju i programu na portalu www.nsjo.org