Ministar Horvat s predstavnicima hrvatske zajednice

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 27. srpnja 2021. - 14:49
Autor: 

Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u Vladi Republike Hrvatske sa suradnicima boravi u Crnoj Gori.

Jučer se ministar Horvat u Podgorici sastao s ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratkom Mitrovićem. Jedna od tema bila je proces digitalizacije u administraciji. Nakon toga je uslijedilo svečano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju ova dva ministarstva.

Danas je ministar Horvat posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, gdje se susreo s predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem, članom HNV-a Markom Ugrinom, kao i direktoricom Radija Dux Tanjom Grabić. Sastanku je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Deković i Vuksanović su ministru Horvatu približili probleme hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, izrazili zahvalnost Republici Hrvatskoj na potpori te se osvrnuli na položaj hrvatske manjine. Ministar Horvat je izrazio zadovoljstvo dolaskom i susretom s predstavnicima hrvatske manjine te dao snažnu potporu Hrvatima kao manjini u Crnoj Gori.

Član HNV-a Marko Ugrin se osvrnuo na kulturne projekte Hrvatskog nacionalnog vijeća i zadovoljstvo sudjelovanjem u aktivnostima HNV-a kao novog člana saziva.

Posjet ministra Horvata Crnoj Gori predstavlja još jedan dokaz suradnje i dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom te mogućnost napretka na brojnim poljima, na obostrano zadovoljstvo dviju država.

 Na kraju susreta razmijenjeni su prigodni darovi.