Matija Grabić oduševio u predstavi „Postolar i vrag“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. listopada 2019. - 8:51

Gromoglasnim pljeskom ispraćena je prva ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu mladih „Postolar i vrag“ redatelja Siniše Novkovića. Ujedno je predstava i prva kojom se predstavio novi ravnatelj Ivo Perkušić koji, sudeći po dojmovima i reakcijama, ima itekako razloga za zadovoljstvo. Epska Šenoina pjesma u Novkovićevoj adaptaciji postaje dramski prikaz koji nas vodi od jeze do spoznaje da istina i dobro moraju nadvladati zlo.

- Baš mi je drago da su kolegice i kolege napravile ovakav posao, vjerovao sam u njih, upravo u ovakvu ideju 'Postolara i vraga'. Puno je slojeva koji se iščitavaju iz jednog tako naizgled jednostavnog teksta - prva je reakcija Perkušića koji se zahvalio svima, posebno Nadi Kovačević koja obilježava 30 godina na sceni GKM-a.

Uloga dobrog postolara koji zna svoje vrijednosti, ali poklekne pred ponudom vraga, odigrao je uvjerljivo Matija Grabić koji je prštao od sreće nakon premijere dok je primao čestitke.

- Baš me pere euforija, super je ekipa bila, neki novi val energije. Još sam pod dojmom svega - podijelio je s nama Grabić.

Odlično je vraga odigrala Ana Gruica Uglešić, pokazala je kako glumačke, tako plesačke i pjevačke sposobnosti. Zafrkavali su je da joj leži uloga đavla.

- Ha, ha, ha, morat ću se zamisliti zašto mi to ljudi govore. Stvarno smo mnogo radili, mislim da nismo napravili 'prvoloptaško rješenje', nego zanimljivu predstavu. Dala sam sve od sebe, dobila sam prvu pravu priliku i iskoristila je objeručke - zadovoljna je bila Gruica Uglešić.

Odlična je bila Nada Kovačević, pljesak su zaslužili i Mia Vladović, Matija Grabić, kao i polaznici dramskog studija Tina Munivrana Novković i Karlo Barbir

Dodajmo na kraju da je tvornica obuće 'Borovo' dio predstave, poanta je, naravno, jasna uz to što je simbol hrvatskog obućarstva.

 

dalmatinskiportal.hr