Maškarada na 37. konvenciji FECC na Malti

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. svibnja 2017. - 9:30
Autor: 

Zahvaljujući sponzorstvu Općine Tivat, Turističke organizacije Tivat i Brand New Tivat direktor NVU Maškarada Goran Božović sudjelovao je na 37. godišnjoj Konvenciji Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na Malti. Maškarada je punopravna članica FECC-a od lipnja  mjeseca prošle godine kada je primljena u članstvo na 36. Konvenciji FECC u Njemačkoj, dok je ove godine Božović primljen i kao individualni član. Na konvenciji je sudjelovalo  157 delegata iz 19 zemalja Europe i svijeta, s obzirom na činjenicu da su članovi Federacije i karnevalske zemlje van Europe poput SAD, Kolumbije i Urugvaja. Delegati Crne Gore pored Božovića bili su i predstavnici karnevalskih grupa iz Budve, Kotora i Herceg Novog, dok je grad Herceg Novi poslije dugo vremena obnovio članstvo u Federaciji.

Pored sudjelovanja na Generalnoj skupštini Božović je imao čast biti predstavnik Crne Gore na sastanku Predsjedništva FECC-a, kao i na službenom  protokolarnom prijemu u Skupštini Malte organiziranom od strane predsjednika  Skupštine Malte i gradonačelnika glavnog grada Valete.

Sudjelovanje na konvenciji iskorišteno je za povezivanje i ugovaranje suradnje s  predstavnicima karnevalskih gradova i grupa diljem  svijeta, razmjenu iskustava u organiziranju  karnevalskih svečanosti, kao i za prezentaciju naše ideje o organizaciji međunarodnog karnevala u Tivtu. Osigurana  je široka podrška u navedenoj namjeri i poduzeti su značajni koraci u ostvarivanju zamisli da Tivat bude novi grad na međunarodnoj karnevalskoj mapi, specifičan i atraktivan u značajnoj mjeri kroz valorizaciju izvanrednih turističkih potencijala.

Maškarada će u narednom periodu sudjelovati  na međunarodnim karnevalima u Pančevu i Leskovcu u Srbiji i na Braču u Hrvatskoj, dok će u Tivtu prirediti svečanost za pamćenje - najavu međunarodnog karnevala za narednu godinu.