Kotorski festival pozorišta za djecu – Paolo Nani teatar

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 16. lipnja 2017. - 9:26
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje .  Glavni kazališni program jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. 7.,  bit će najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, najrazličitijih žanrova.

Jedan od takvih spektakla priredit će Paolo Nani iz Danske, jedan od najpriznatijih mimičara na svijetu. Svojevrsna mimika, precizan i humorističan govor tijela, izvanredna gluma i istančan osjećaj za vrijeme  su ono što karakterizira Nanijev stil izvođenja i njegov najizvođeniji šou PISMO. 

Pismo, blistava klasična komedija, od 1992. godine izvođena je na sve četiri strane svijeta. Vidjeli su je ljudi na Grenlandu i u Kini, Španjolskoj i Norveškoj, Finskoj i Italiji, Brazilu i Japanu. Do sada je izvođena preko 1200 puta, u 37 zemalja. Nanijeva najizvođenija predstava koja i dalje privlači publiku svih uzrasta. To će uraditi i u Kotoru, 5. 7. u 21.30h, na Ljetnoj pozornici.

Paolo Nani, sam na sceni s rekvizitima koji bi mogli stati u jedan kofer, oživljava 15 priča zasnovanih na istoj temi, ali izvedenim u 15 različitih verzija. Ista priča unaprijed, unazad, sa iznenađenjima, na prost način, u pijanom stanju, kao u vesternu, hororu ili nijemom filmu, kao cirkuska točka itd. Sve bez i jedne izgovorene riječi. Pismo je blistava studija o stilu, kreativnosti i pravom trenutku. Bogata detaljima i šalama od početka do kraja izazvat će stalne izljeve smijeha kod publike.