Kotorski festival pozorišta za djecu dio EFFE festivalske zajednice

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. travnja 2017. - 9:11
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo priopćenje Kotorskog festivala pozorišta za djecu:

 

"S ponosom obavještavamo da je Kotorski festival pozorišta za djecu dobio EFFE LABEL 2017-2018, te je od danas dio EFFE festivalske zajednice, čime smo još jednom potvrdili svoj dugogodisnji kvalitet.

Naša prijava je odobrena od strane međunarodnog žirija, nakon uspješne evaluacije od strane tima eksperata.  Prepoznat je doprinos i uticaj Festivala na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou, ocijenjeno je da se razvijamo na temelju dobre evropske prakse, te da Kotorski festival pozorišta za djecu služi zajednici, donosi inovativne ideje i odlično je organizovan.

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe je rezultat dugogodišnjeg intenzivne saradnje Evropske Festivalske Asocijacije sa Evropskom komisijom i Evropskim parlamentom. EFFE Platforma dio je aktivnog angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike.

Prva misija EFFE-a je označavanje kvaliteta. EFFE oznaka se daje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Ovo važno priznanje postavlja Kotorski festival pozorišta za djecu na još više nivoe, ali i obavezuje da i u narednom periodu radimo punom parom i Kotor i Crnu Goru činimo ponosnim na nas.

Srećan nam ulazak u EFFE zajednicu i jubilej – ČETVRT VIJEKA!"