Kotorani spremni za Karneval

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. veljače 2020. - 8:25
Autor: 

Tradicionalni zimski kotorski karneval održat će se danas, s  početkom u 15h.

 „Karnevalska povorka kretat će se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivše „Jugooceanije“ do Kamelije, preko mosta iza zgrade SUD-a i ulicom pored zgrade Zavoda za zapošljavanje vratit će se na glavni put (magistralu). Promet  će biti zatvoren na potezu od Opšte bolnice do otvorenog bazena i od Kamelije, ulicom iza zgrade SUD-a i Zavoda za zapošljavanje od 14:30h do 16:30h. Suđenje karnevalu će preko puta glavnih gradskih vrata, gdje će biti i bina za voditelje,  a spaljivanje na Maceu.

Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) i kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja. Formiranje karnevalske povorke je od zgrade bivše Jugooceanije do Opšte bolnice, tako da će parkiranje biti zabranjeno i na ovom dijelu puta i od Kamelije, na mostu prema parkingu na Benovu.

Nakon suđenja i spaljivanja karnevala slijedi zabava na Trgu od oruzja uz Tri kvarta.  Kada žiri odabere najbolju masku karnevala i podijele se pehari nastupit će JELENA ROZGA“ – poručuju organizatori.

 Humoristično – satirični list KARAMPANA koji tradicionalno izlazi na dan karnevala u prodaji je na Kamenom kiosku. Cijena je 2,00 eura.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija, a pokrovitelj Općina  Kotor.

Sponzori su: Poslovni centar “Vukšić”, Verige 65, YU Briv, Café bar “Siempre”, Crnogorska plovidba, HTP “Fjord”, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Knjaz Miloš Montenegro DOO, Acqua Bianca, Labud tende, konoba „Marius“ i Đir taxi.
Medijski sponzori su: Radio televizija Crne Gore, Radio televizija Budva, Radio televizija Herceg Novi, Televizija A1, Skala radio, Radio Kotor, Radio Dux, Antena M, Elmag radio, Boka News, Crna Gora Media, Culture Corner, Kolektiv, Café del Montenegro.