Koncert na Gospi od Škrpjela

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. kolovoza 2020. - 8:49
Autor: 

Večeras u 20 sati, u Perastu, na otoku Gospe od Škrpjela, održat će se koncert mladih crnogorskih violinista povodom Blagdana Velike Gospe. Organizatori koncerta su Festival gudača, Društvo prijatelja grada Perasta i Župni ured Perast.

Koncert je potvrda dugogodišnje suradnje peraških kulturnih poslenika i želja da se uoči velikog praznika, Blagdana Velike Gospe, upriliči i glazbeni program na otoku Gospe od Škrpjela, kao veoma važnom mjestu za sve nas u Boki.

Publika će imati priliku uživati u djelima Isaia, Prokofieva, Miletića i Baha, u izvođenju perspektivnih crnogorskih instrumentalista – Luke Perazića i Viktora Hutera.

Luka Perazić počeo je svirati violinu s osam godina, u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, a pohađaо је i školu Whitgift u Londonu i program za mlade talente Škole za muziku i dramu Gildhol, gdje će od jeseni nastaviti redovno školovanje. 

Viktor Huter talentirani je mladi violinist, a ovaj instrument svira od svoje sedme godine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja i za sebe kaže da je u potpunosti posvećen glazbi. Kao i Luka, svoje obrazovanje je stekao u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici.

Koncert će biti organiziran u skladu s preporukama Vlade i NKT-a.