Koncert benda Wilco bijeg od klišea i pomodarstva

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 17. lipnja 2016. - 20:38

24. lipnja Kotorani će udisati rokenrol, i po riječima direktora Sea rock festivala Ivana Krivokapića, ljubitelji ovog glazbenog pravca doći će u velikom broju i iz zemalja regije. Na dan koncerta u 9 sati ujutro američki bend WILCO održat će tonsku probu koja će biti otvorena za javnost, a pravi spektakl uslijedit će na parking Benovo navečer od 21.30 do ponoća.

 

“Ovim koncertom izlazimo iz očekivanih klišea, želimo da radimo originalne stvari u kulturnom smislu. Kotoru takvi događaji pripadaju, jer i naši preci praveći ovako lijep grad nisu robovali klišeima i pomodarstvu, oni su bili avangarda, a mi se trudimo u onoj mjeri koliko je moguće da tu tradiciju nastavimo.

Sve ovo ne znači da će bilo koji tradicionalni događaj i ovoga ljeta u Kotoru biti zapostavljen. Svi će oni zavrijediti izuzetnu pažnju, kakvu i zaslužuju” – kazao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik kotorske općine dr. Aleksandar Stjepčević. On je istodobno izrazio zahvalnost svim suradnicima u Općini koji su se uključili u realizaciju projekta, posebice Komunalnom preduzeću D.O.O  i direktoru koji je pružio bezrezerevnu potporu. “Preduzete su sve neophodne mjere po pitanju sigurnosti, i obezbjeđena su alternativna  parking mjesta zbog mogućih gužvi, kako bi koncert protekao u najboljem redu. Koncert američkog benda WILCO je naš poklon Kotoranima i gostima našeg grada za početak glavne turističke sezone, ali i poklon grada Kotora Crnoj Gori, u čast proslave desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti i hiljadugodišnjice državnosti” rekao je Stjepčević.

Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore kazala je da je Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore prepoznala je vrijednost SeaRocka i odlučila da u biseru CG kulutrnog turizma podrži jedan ovakav koncert i uvrsti ga u mapu događaja značajnih za CG turizam.

 

TO Kotor očekuje da će Kotor tih par dana ugostiti nekoliko hiljada turista, te će time ostvariti I financijske benefite, a za dan koncerta su osigurane I povoljnosti kod pružanja usluga smještaja.

Prevoz je osiguran iz svih krajeva Crne Gore, a na posjetiteljima je samo da se opskrbe dobrom energijom, a WILCO garantira izuzetan provod u gradu koji ga zaslužuje.