Knjižnica „Ljudevit Gaj“ bogatija za vrijedna izdanja o gradu Trogiru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. veljače 2016. - 10:11
Autor: 

U Trogiru je jučer održan drugi susret između pripadnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori: Zvonimira Dekovića, predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijana Vuksanovića, predsjednika Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ i dogradonačelnika Trogira Radovana Slade Šilovića i ravnateljice Narodnog muzeja Trogira dr. sc. Fani Celio Cega, gdje je uspješno realiziran završni projekt Hrvatske krovne zajednice o Josipu Slade Šiloviću i njegovom djelu u Crnoj Gori, podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Tom prigodom, ravnateljica Narodnog muzeja donirala je knjižnici „Ljudevit Gaj“ iz Donje Lastve vrijedne naslove, uglavnom iz povijesti i kulture grada Trogira, što predstavlja jedan lijep gest i nastavak suradnje između grada Trogira i hrvatske manjinske zajednice u Crnoj Gori.

Zahvaljujući Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, kao i ovom projektu Hrvatske krovne zajednice, dr. sc. Fani Celio Cega donirala je Hrvatskoj krovnoj zajednici CD s još uvijek u Crnoj Gori neobjavljenim nacrtima Josipa Slade Šilovića, priznatog arhitekte.