Kazališna predstava „Pluća” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 23. studenog 2021. - 10:25
Autor: 

Kazališna predstava „Pluća”, rađena u koprodukciji  Teatra Exit iz Zagreba i  Gradskog kazališta Sisak bit će izvedena, u sklopu „Novembarskih dana", u srijedu, 24.11.,  s početkom u 20 h, u Velikoj dvorani Centra za kulturu. Tekst je napisao  Duncan Macmillan, a režiju potpisuje Aida Bukvić. U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

„Pluća” je kazališna priča o modernom paru, ekološki osviještenom i urbanom, uvjerenom da rade dobro za Zemlju. Ali što kad požele dijete? Tu neobičnu priču o problemima s kojima se susreću mlade generacije priča  predstava Teatra EXIT.

“Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni, recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dilema koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno”, službeni je opis predstave.

"Pluća” su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.