Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. studenog 2018. - 11:58
Autor: 

Općina Tivat  od 2012. godine  obilježava kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Kampanja počinje 25.11. - Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama i traje do 10.12. – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja Općine Tivat i ove godine je okupio  sportske kolektive, ekspertice prosvjetne radnice i relevantne institucije na lokalnom i državnom nivou kako bi ukazali na važnost sprječavanja svih vidova nasilja u društvu.

Kampanja je započeta prisustvom sekretarke i koordinatorice  mr.  Darke Ognjanović na sjednici 9.Ženskog parlamenta Crne Gore na kome je predstavljala  Općinu Tivat, a tema sjednice je upravo bio početak kampanje 16 dana aktivizma  protiv nasilja nad ženama.

 U suradnji s Aikido Akademijom Tivat i SMŠ „Mladost“ bit će organiziran  jednodnevni tečaj samoobrane za žene, u kojem će  sudjelovati i kratko predavanje održati predstavnica Odjeljenja sigurnosti Tivat.  Natječaj je planiran za 30.11. u 12 h u prostorijama Aikido Akademije.

Misija OEBS-a i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u suradnji s Općinom Tivat organizirat će dvodnevnu radionicu „Rodno osjetljivo budžetiranje“ 3. i 4. 12., za zaposlene u Općini.

Promocija časopisa „Ženski glas“, časopis za Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore planirana je za 5. 12.,  u 12 h u dvorani  JU Muzej i galerija Tivat. Govornice će biti inicijatorica časopisa mr.  Aet Salh, Milijana Dabović, Njegosava Seja Vujanović  i mr.  Darka Ognjanović.

Narednog dana, 6.12., u suradnji s učeničkim parlamentom SMŠ „Mladost“ bit će organizirana debata na temu „Rodna ravnopravnost u Crnoj Gori“ , s početkom u 10 h u prostorijama škole.

„Sportom o rodnoj“ – rukometna utakmica između Ženskog rukometnog kluba Tivat i kadeta Rukometnog kluba  Partizan 1949.,  planirana je za 6.12.,  u sportskoj dvorani „Župa“.

Kampanja se završava na  Međunarodni dan ljudskih prava 10.12., a s radionicom „Ljudska prava“ koju organizira  Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja  u suradnji s Omladinskim klubom s početkom u 17 h u prostorijama Omladinskog kluba.