Izložba i revija karnevalskih kostima u Galeriji ljetnikovca Buća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 28. lipnja 2016. - 9:45
Autor: 

U srijedu , 29.lipnja, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” bit će prikazana “ Izložba i revija karnevalskih kostima ” , u organizaciji NVU “Maškarada” Tivat i Centra za kulturu Tivat.

Nevladino udruženje „Maškarada“ Tivat, osnovano je u prosincu prošle godine s ciljem očuvanja, afirmacije i promocije karnevalske tradicije u Tivtu, Crnoj Gori i inozemstvu, kao i poboljšanja kulturno- turističke ponude grada. Aktivnosti kojima će se udruženje dominantno baviti su organizacija maskenbala, karnevala, balova, izložbi, edukativnih radionica, kreativnih performansa, kao i izrada kostima i raznih publikacija.

Članovi udruženja su osobe različitih starosnih dobi, zvanja, zanimanja, dokazani entuzijasti s dugogodišnjim društveno korisnim radom, kao i oni koji će se tek dokazivati, koje vezuje ljubav prema karnevalskoj tradiciji i koji žele na kreativan i zabavan način doprinijeti stvaranju novog brenda u Tivtu.

Već u samom startu dokazuju otvorenost i želju za suradnjom sa svim srodnim organizacijama u regiji, pa i na ovoj izložbi i reviji bit će prikazani kostimi grupe Feštađuni iz Budve, Feral iz Kotora, Maškare iz Herceg Novog, Koret iz Tuzi, Harlekin iz Donje Lastve i naravno kostimi „Maškarade”.

Izložba kostima će biti prikazana u Galeriji ljetnikovca Buća, na drugom katu, u 21:30h. Ulaz je slobodan.