Izložba fotografija Udruženja umjetnika Adriatic Artists i Dan otvorenih vrata u Zbirci pomorskog nasljeđa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. travnja 2019. - 8:44
Autor: 

Izložba umjetničkih fotografija, pod nazivom Moj osjećaj za more, članova Udruženja umjetnika Adriatic Artist i foto kluba Marin Getaldić iz Dubrovnika, bit će otvorena u utorak, 9. 4., u Zbirci pomorskog nasljeđa, u 20:00h.

Grupu Adriatic Artists čine аkаdemski slikаri, grаfičаri, fotogrаfi, vаjаri i tаlentirani аmаteri, koji su se okupili nа društvenoj mreži Fаcebook i tаko krenuli u kreаtivno druženje, koje je rezultirаlo izložbаmа.

Za light motiv ove izložbe izabrani su različite identitete mora – bonacu, buru i neveru, sve „savršene oluje“, barke i jedrenjake koji plove, stijene i perfektnost spoja s morem u svim njegovim formama, neraskidivu povezanost čovjeka i mora i sve detalje svakodnevice na obali. Izložba je prodajnog karaktera.

Istog dana, u Zbirci pomorskog nasljeđa bit će tradicionalno obilježen Dan otvorenih vrata, kada će svi posjetitelji imati priliku uživati u besplatnom obilasku podmornice P-821 Heroj.

Okupljeni podmorničari, koji su nekada plovili u Heroju, ponosu Jugoslavenske Ratne mornarice, tog dana će posjetiteljima prepričavati svoja iskustva pod vodom, s kojim opasnostima su se suočavali, kako su ručali na torpednim cijevima i spavali na sklopivim ležajevima, gdje god su mogli naći mjesto.