Ilija Janović - tivatska vlast jedino uspješna u podjelama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. - 12:55
Autor: 

U Tivtu više od šest mjeseci nije zasjedao lokalni parlament što dovodi do otežavajućih okolnosti za funkcioniranje samog grada i života građana. Tivatska vlast, iako je izgubila podršku i nema većinu među odbornicima Skupštine, po svaku cijenu želi zadržati pozicije ne vodeći brigu o potrebama naroda, u koji se prije i poslije kunu. Podsjećamo, za većinu u Skupštini Općini Tivat potrebno je 17 odbornika, a vladajuća koalicija ima 16, koliko imam i opozicija. Bez obzira na tu činjenicu lokalni izbori nisu na pameti tivatskim čelnicima, jer strah od gubitka vlasti je jači od interesa Tivćana.

Političkom situacijom u našem gradu bavila se i Gradska TV, koja je uradila prilog za Dnevnik u kojem su objasnili problematiku koja opterećuje naše građane, a što ne nailazi na razumijevanje, još uvijek aktualne, lokalne vlasti.

Tim povodom je Ilija Janović, dopredsjednik Hrvatske građanske inicijative i prvi čovjek Općinskog odbora HGI Tivat, dao izjavu u kojoj se šire osvrnuo na atmosferu koja se kreira u Tivtu uz prateću ikonografiju koja je bila nepoznata ambijentu uvažavanja i tolerancije, a koju su upravo Hrvati, starosjedioci Tivta, gradili prihvaćajući i uvažavajući svakoga. Starotivćanski duh dobrih namjera i tolerancije nije uvijek nailazio na isto takvu reakciju i ponašanje. Upravo posljednja dešavanja u Tivtu svjedoče o tome. Pogledajte prilog Gradske TV i poslušajte što je kazao predsjednik Općinskog odbora Hrvatske građanske inicijative u Tivtu Ilija Janović.