Hrvatska građanska inicijativa glasovat će 25. siječnja za povjerenje Vlade premijera Mila Đukanovića

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 15. siječnja 2016. - 9:54
Autor: 

"Hrvatska građanska inicijativa i ja smo sigurni da nema toga tko može imati prigovor na inicijativu Vlade da joj se u Skupštini glasa o povjerenju. Istini za volju, smatram i to da se demokracija u Crnoj Gori tumači kako kome odgovara, pa će teško i zaživjeti. Ovo iz razloga što u Skupštini ima i partija koje nisu izmjerene na izborima 2012. godine", kazala je poslanica Ljerka Dragičević.

 

To što je premijer Milo Đukanović tražio da se glasa o povjerenju Vlade, za Dragičević je sasvim legitimno.

 

"Ova odluka Vlade po meni znači potrebu provjere političkog legitimiteta aktuelne Vlade, na Ustavno jasno definiran način. Uostalom, od legitimno izabrane Vlade i očekujem ovako odgovoran odnos, mada se taj odgovoran odnos sada želi predstaviti neodgovornim zaboravljajući da je inicijativa o provjeri povjerenja doskora veoma snažno najavljivana od onih političkih subjekata koji sada žele da je negativno predstave. Sigurno je nešto izbrkano, jer mnoge partije koje sada sjede u Parlamentu su izigrale od 2012. godine do danas izbornu volju građana", istakla je Dragičević.

 

Ona smatra da ova inicijativa ne može i neće ni u kom slučaju biti razlog blokade ili prekida parlamentarnog dijaloga.

"Već naprotiv, ona može samo da bude i bit će poticaj parlamentarnog dijaloga. Interesantno je kako svatko može braniti svoja stajališta ma kakva ona bila, osim onih koji su bili kadri i podnijeli inicijativu. Tko može sebi dati pravo da nazove političkom korupcijom pravo koje je Ustav dao svakoj parlamentarnoj stranci da se na Ustavom definiran način izjasni o povjerenju Vladi. Prije se može postaviti pitanje zašto za povjerenje Vladi ne glasa neko tko je bio njen konstituent, kao slobodno izražene volje građana na parlamentarnim izborima 2012. godine. Što je tu u pitanju: lični interesi, izražena sujeta ili čak možda i korupcija?", pitala je Dragičević.