HNV-preimenovanje kotorskog bazena nerazuman čin

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. kolovoza 2021. - 15:44
Autor: 

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore nakon današnje Odluke kotorske Skupštine da se gradskom bazenu promijeni ime, bez obzira na sve prigovore takvom činu, doživljava kao ishitren i nerazuman čin, koji ne ide u korist dobrosusjedskih odnosa Republike Hrvatske i Crne Gore, a napose ga nerazumnim doživljavaju pripadnici hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Nevjerojatan je sam čin glasovanja u Skupštini nakon iznesenih pisanih i usmenih potvrda, koje su priložene u prethodnom reagiranju, a posebno nakon prijedloga Hrvatskoga nacionalnog vijeća da se u Crnoj Gori ispita istinitost spomenutih navoda, a tek nakon toga donese odluka sukladna zaključku rezultata ispitivanja. Prijedlog Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore je bio da ,,…ova točka Dnevnog reda neće biti razmatrana, dok se dodatno ne provjere njihovi navodi i time ne povrijede još jednom sve žrtve logora Morinj.“

Uvjereni smo da je naša ponuda bila više nego korektna, a usuglašeno glasovanje pozicije i oporbe u Skupštini s jednim suzdržanima glasom, dodatno proizvodi sumnju u deklarirane vrednote ka kojima bi trebali svi stremiti radi budućnosti u kojoj će ova pitanja biti prošlost. S naše strane, iskrena ruka zajedništva, trajno je ispružena, a  civilizacijski postulati su naši temelji djelovanja.

Vodeći se ovim načelima, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore ove godine će obilježiti tužan jubilej, trideset godina, od kada je u Boki postojao zarobljenički logor, koji je još i danas crna mrlja na licu Zaljeva Svetaca.

 

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore

Predsjednik ,Zvonimir Deković