HNV: Osuda vandalskog čina u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. ožujka 2024. - 13:48
Autor: 

Današnji ponovljeni čin vandalizma u Donjoj Lastvi, gdje su nepoznate osobe ostavile svoj potpis na ranije uništenom Hajdukovom muralu ponovno  je uznemirio mještane koji su s pravom reagirali na taj čin i izrazili svoje nezadovoljstvo. Jutros smo sa zaprepaštenjem saznali da je preko murala ponovno osvanuo grafit koji glorificira "Vojvode 1988 Nikšić".

Takvo vandalsko ponašanje predstavlja napad na kulturnu baštinu, sjećanja i identitet zajednice. Nasilje, netolerancija i širenje mržnje ne smiju imati mjesta u našem društvu. Pozivamo nadležne institucije da hitno reagiraju, identificiraju počinitelje i adekvatno ih kazne.
Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  izražava solidarnost sa svim građanima Donje Lastve koji su uvrijeđeni ovim činom te ih s toga pozivamo  da se ujedine u osudi vandalskog ponašanja i zajedno radimo na očuvanju zajedničkog javnog prostora kao simbola naše zajednice.

Ne smijemo dopustiti da netko uništava ono što predstavlja vrijednost i ljepotu našeg okruženja. Neka tolerancija, poštovanje i solidarnost budu vodilje našeg djelovanja kako bismo zajedno izgradili bolje i sigurnije okruženje za sve nas.

                                                                                             Za HNVCG

                                                                                         Zvonimir Deković