HGI je glas Hrvata u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. travnja 2016. - 8:52
Autor: 

U demokratskim društvima volja naroda se mora poštivati. U svakom slučaju.

Tivćani su iskoristili priliku, dali ocjenu i izabrali pobjednika.

Sve čestitke!

Pobjednik ih zaslužuje.

I narod – dobio je novu – staru vlast. Po svojoj mjeri i želji.

Svako natjecanje, pa i izbori, uz pobjednike, ima i poražene.

Hrvatska građanska inicijativa nije u potpunosti ispunila izborni zadatak: dva mandata su značajan gubitak, ali je gubitak povjerenja dijela glasača  veći i složeniji.

Svima koji su nas u ovim izborima podržali zahvaljujemo i poručujemo da ćemo učiniti sve da to povjerenje opravdamo. Dva mandata u SO su i dalje značajni glasovi i to ćemo iskoristiti za dobrobit svih naših članova, vodeći računa o interesima svih građana Tivta i njegovog razvoja.

Onima koji su, vjerujući da čine pravu stvar, prešli na neku drugu stranu, također zahvaljujemo. Na opomeni, vjerujući da je iskrena.

Trećima, koji su birali vođeni nekim posve osobnim ambicijama i računicama, zahvaljujemo što su nas napustili i želimo im svaku sreću.

Krivce i propuste za neispunjenje izbornih zadataka HGI ne traži u biračima, drugim sudionicima izbora, tehničkim i organizacijskim pripremama i načinu sprovođenja izbora – prepoznati će ih u vlastitim redovima, svom Programu i načinu djelovanja. To dugujemo sebi, to je dug prema svim Hrvatima u Crnoj Gori, to dugujemo našoj Crnoj Gori u kojoj smo svoji na svome, to dugujemo Hrvatskoj, našoj matici, koja je uz HGI od trenutka osnivanja, podupirući nas u svim aktivnostima, na svim poljima djelovanja.

Pred nama je velika zadaća: da analiziramo naš rad, utvrdimo i prevaziđemo propuste zbog kojih nismo ostvarili očekivani izborni rezultat. Mi to hoćemo i možemo, bez obzira na kratak rok. Na parlamentarnim izborima u listopadu na probi je naš politički identitet u Crnoj Gori.

Hrvatska građanska inicijativa nije samo politička partija – ona je glas hrvatskog naroda u Crnoj Gori, pa je obveza svih članova HGI, njenih organa i nositelja funkcija tim veća i značajnija. Sigurni smo da možemo riješiti sve probleme i prestići listopad!

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                        Nositelj liste HGI-Vjerni Tivtu   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Ilija Janović