Gradonačelnik Bogdanović primio izaslanstvo Crnogorske paneuropske unije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 02. prosinca 2016. - 10:48
Autor: 

Gradonačelnik Prijestolnice Cetinje Aleksandar Bogdanović primio je izaslantvo Crnogorske paneuropske unije, predvođenu predsjednicom prof. dr. Gordanom Đurović.

Iskazujući zadovoljstvo povodom jučerašnjeg susreta, gradonačelnik Bogdanović i predsjednica Đurović razgovarali su o uspostavljanju suradnje i potpore budućim aktivnostima Crnogorske paneuropske unije.

Gradonačelnik Bogdanović istakao je kako pristupanje Crne Gore Panevropskoj uniji predstavlja bitan momenat, tim prije jer je riječ o organizaciji koja dugi niz godini baštini temeljne europske vrijednosti, njeguje princip zajedništva i prijateljstva europskih država.

Svoje sugovornike upoznao je i sa aktivnostima Prijestolnice Cetinje iz proteklog vremena, kao i o projektima koji slijede. On je posebno istakao dosadašnje uspjehe gradske uprave u sferi međunarodnih projekata – navodeći da je Prijestolnica Cetinje među lokalnim upravama koje, uzevši u obzir broj stanovnika, prednjače po visini obezbijeđenih sredstava iz IPA fondova.

Predsjednica Gordana Đurović zahvalila je na prijemu, iskazujući nadu u uspješnu suradnju Crnogorske paneuropske unije i Prijestonice Cetinje. Ona je informirala gradonačelnika Bogdanovića da je organizacija osnovana u svibnju tekuće godine, te da je njen cilj da kroz svoje djelovanje pomogne Crnoj Gori na putu euroatlantskih integracija, ali i da, putem svojih međunarodnih kontakata, zastupa interese naše države.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje memoranduma o suradnji, koji će u narednom periodu biti potpisan između Prijestolnice Cetinje i Crnogorske paneuropske unije.

Inače, Paneuropska unija najstariji je međunarodni pokret koji afirmira povezivanje europskih država. Upravo u okviru pomenute organizacije 1922. godine nastala je i izvorna ideja ujedinjene Europe.