Energičnim koncertom KIC POP zbora otvoren 16. Internacionalni ljetni karneval

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. kolovoza 2017. - 9:48
Autor: 

Šesnaestu godinu za redom, početak mjeseca kolovoza rezerviran je za ljetne karnevalske fešte u Kotoru gradu, na radost domaćih i furešti.

Tako je i sinoć bilo na prepunoj Pjaci sv. Tripuna, usprkos vreloj ljetnoj večeri. Đirom gradskim ulicama, Gradska muzika Kotor i mažoretke „Fešta“ pozdravili su goste i abrumali za predstojeće karnevalske dane.

Ispred Općine Kotor prisutne je pozdravila potpredsjednica Ljiljana Moškov, istakavši da je grad Kotor oduvijek odisao kulturom i bogatstvom kulturnih programa, te je i tradicija maškaranja oduvijek njegovana i održana u Kotoru.

Na dobar provod sugrađane i brojne goste pozvao je i direktor TO Kotor Mirza Krcić i kapo kotorskog karnevala g. Luka Knezović.

Podizanjem kotorske karnevalske zastave i zastave Federacije evropskih karnevalskih gradova, uz vatromet s  Katedrale, svečano je započeo 16. Internacionalni ljetni kotorski karneval.

Dobro raspoložena publika srdačno je pozdravila goste večeri KIC POP zbor iz Podgorice, koji su uz zborovođu prof. Sašu Barjaktarovića priredili jednu divnu noć, i uz sjajnu energiju proveli nas kroz glazbeni vremeplov, te za sami kraj koncerta svojim domaćinima otpjevali „Bokeljsku noć“ i „Šjora Mare“. Gosti na koncertu bili su  Nemanja Petrović i Stevan Tomašević.

Sami početak karnevalskih svečanosti obećava sjajan provod u Gradu, te u narednim danima posjetite Kotor i budite dio maškarane furije.

Organizator ljetnih karnevalskih svečanosti je NVO „Fešta“.