Dom zdravlja Tivat - U Savjetovalištu za mlade obilježen Dan dobrih djela

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. travnja 2023. - 12:54
Autor: 

Savjetovalište za mlade Doma zdravlja Tivat, u suradnji s volonterskim klubom SMŠ „Mladost“ , obilježilo je proteklog tjedna Dan dobrih djela. U sklopu ovih aktivnosti održano je predavanje na temu „Psihoaktivne supstance“.

Dan dobrih djela je godišnja tradicija,  koja se organizira diljem  svijeta od 2007. godine, a u Europi se ovaj dan obilježava od 2012. godine i okuplja veliki broj volontera koji tog dana šire empatiju, altruizam i humanost.

Predavanje, koje je bilo namijenjeno učenicima osmog razreda Osnovne škole „Drago Milović“, održala je dr. Bojana Mirović, u čemu su joj pomogli učenici SMŠ „Mladost“ s Andrijom Žižićem, Bogdanom Vučkovićem, Viktorom Mihajlovićem i Vojislavom Buzićem.

Dr.  Milović upozorila je osnovce da psihoaktivne supstance predstavljaju sve materije koje mijenjaju stanje svijesti, opažanje, mišljenje, raspoloženje i ponašanje i dovode do nastanka bolesti ovisnosti.

Ona je naglasila da borba protiv bolesti ovisnosti  ima za cilj podizanje svijesti stanovništva o štetnim efektima psihoaktivnih supstanci i uključivanje cijelog društva pri suzbijanju njihovog koritenja.

„Primarna prevencija odnosno sprečavanje nastanka bolesti zavisnosti je najvažnija. Da bismo to postigli neophodna je edukacija i sistematičan rad sa djecom i omladinom. Kroz aktivnosti Savjetovališta za mlade Dom zdravlja Tivat čini sve da mladima što više približi ovu oblast i uputi u sve opasnosti koje sa sobom nosi upotreba psihoaktivnioh supstanci“.