Humanitarni bazar „Dan otvorenog srca“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 06. prosinca 2019. - 8:44
Autor: 

Jedanaesti novogodišnji humanitarni bazar „Dan otvorenog srca” bit će održan u Tivtu 23. 12., uz sudjelovanje brojnih organizacija, ustanova, poduzeća, škola i drugih institucija.

Predsjednik Općine Tivat dr.  Siniša Kusovac pozvao je sve sudionike  da i ove, kao i ranijih godina pokažu inovativnost, i iniciraju ideje kojim će se događaj na koji kao zajednica moramo biti ponosni  bio organiziran na još zavidnijem nivou.

“Sa punim poštovanje I uvažavanjem čestitam svima koji već niz godina učestvuju u događaju ali I svim učesnicima ne sumnjajući da će događaj biti zapažen i kvalitetno organizovan. Opština će pružiti svu neophodnu logistiku”, dodao je predsjednik na sastanku Organizacijskog odbora manifestacije, zahvalivši se  na prisustvu predstavnicima institucija i organizacija koji su se u značajnom broju odazvali na sastanak.

Sekretarka za mlade, sport I socijalna pitanja Darka Ognjanović podsjetila je na tradiciju da se sredstva koja prikupljena na bazaru usmjeravaju u humanitarne svrhe, a da svi neprodani proizvodi s bazara odlaze kao donacija Domu za nezbrinutu djecu “Mladost” u Bijeloj.

“Prošle godine je prikupljeno 7,5 hiljada eura a novac je usmjeren za liječenje i operacije na srcu tada jednomjesečne bebe, dječaka Ilije, koji je nakon tri operativna zahvata, sada dobro I doći će da nas posjeti na bazaru”, dodala je Ognjanović.

“Dan otvorenog srca” se u Tivtu organizira jedanaestu godinu, uz sudjelovanje sve većeg broja pojedinaca i organizacija što je događaju dalo obilježje cjelodnevne manifestacije.

Do sada su sudjelovanje najavili Centar za socijalni rad, DOO Komunalno Tivat, Parking servis, Brand New Tivat, Porto Montenegro, Radio Tivat, Turistička organizacija, Udruženje žena, Vodovod i kanalizacija, Zeleni tim, Služba predsjednika Opštine, SMŠ “Mladost”, OŠ “Drago Milović” i “Branko Brinić”, JPU vrtić “Bambi”, Muzička škola, Dom zdravlja, služba SO , služba Glavnog administratora, preduzetnička učionica OŠ Drago Milović, NVU Djeca Tivta, sekretarijati i druge ustanove, institucije, NVO i pojedinci.

Sekretarka Ognjanović je pozvala predstavnike Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i obrazovnih ustanova da do sljedećeg sastanka predlože kome bi ove godine pomoć bila najpotrebnija.