Dječji Festival folklora u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 05. rujna 2019. - 11:43
Autor: 

 U petak,  6.9.,  s početkom u 20:00 h na gradskoj rivi Pine, nakon defilea, bit će održan mini koncert kojim će biti otvoren prvi međunarodni dječji Festival folklora u Tivtu „ KOLO BEZ GRANICA” u organizacija KUD-a „BOKA” iz Tivta.

Narednog dana, u subotu, 7.9., s početkom u 20:00 h na Ljetnoj pozornici Centra za kulturu Tivat, bit će održan gala koncert na kojem će se predstaviti igrama i pjesmama sudionici iz: Rumunjske, Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i crnogorski ansambli iz Cetinja, Tuzi, Podgorice, Herceg Novog i domaćini festivala „KUD BOKA” iz Tivta.

„Pored spomenutih koncertnih dešavanja, organizatori festivala pripremili su zanimljiv program za sve učesnike festivala:” Predstavnici zemalja učesnika prisustvovaće prijemu u Opštini Tivat, nakon čega smo organizovali igre bez granica za fokloraše kod hotela Kamelija.  U subotu će svi učesnici prisustvovati folklornoj radionici – seminaru prvakinje ansambla “Kolo” iz Beograda Ane Mirković, u gradskoj dvorani Župa. Defilei u petak i subotu biće svojevrstan ukras grada, a na taj način ćemo pozvati sve građane da prisustvuju koncertima, a ističemo da je važno da nas posjete u što većem broju u subotu, jer će sav prilog od ulaznica, po simboličnoj cijeni biti uplaćen bolesnoj djeci iz Tivta. Zahvaljujemo na podršci Opštini Tivat, Centru za kulturu Tivat, Turističkoj organizacija Tivat, kao i sponzorima  Luštica Bay, Porto Montenegro, Plantaže, Pekara Davidović, Aqua Bianca, Komunalno Tivat“  -  Ističe direktor festivala Vidak Božović.