„Carevo novo odelo“ na Ljetnoj pozornici u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. srpnja 2019. - 10:10
Autor: 

U srijedu, 17.7.2019., s početkom u 21:30 sati, na Ljetnoj pozornici Centra za kulturu Tivat, bit će održana treća večer Festivala plesnog teatra u izvođenju „Bitef teatra” iz Beograda predstavit će se koreografija Dejane Volarev „Carevo novo odelo“.

Plesni repertoar za djecu i mladu publiku predstavit će ovo ostvarenje u izvođenju Mlade Bitef dens kompanije iz Beograda. Ova predstava, bazirana na čuvenoj Anderesnovoj bajci, kroz humor i energičnu igru, podučava djecu da ne budu lakovjerni, već da vjeruju svojim očima i da misle svojom glavom. Lik Cara donosi mladi, karizmatični glumac Slaven Došlo.

“Plesna predstava za djecu i mlade Carevo novo odelo, rađena je po motivima istoimene bajke H.K. Andersena. Adaptacija teksta kreirana je tako da podcrta komične, ironične nijanse priče, da djeci predoči ulizištvo i licemerje kao smješne osobine na koje treba da gledaju sa prezrenjem. Car je u našoj verziji samoljubiv, egocentričan i sklon ismijevanju podanika, a oni pak pothranjuju njegovu narcisoidnost i svaku podlost dočekuju sa entuzijazmom. Hvaliće najgore mirise i ukuse, igraće kako car svira, i na kraju će sa oduševljenjem pozirati uz carevo nevidljivo odijelo. Priča dakle govori o krhkosti ljudskog karaktera, kao i o tome da nije car sam po sebi centar univerzuma, nego ga takvim čine oni oko njega. Predstava želi da ukaže djeci i mladima da ne treba biti lakovjeran, već pošten i iskren, da treba vjerovati svojim očima i svom sudu.“ , ističe selektorica festivala Jelena Kajgo.

Ovo će biti treće od pet večeri festivala, a ostali programi su na repertoaru 22. 7. i 10.8.Rezervacije i kupovinu karata možete obaviti putem poziva na telefon 069342799, ili na blagajni Ljetne pozornice, radnim danima u periodu od 10-12h i od 19-22h.