Brojne aktivnosti povodom Međunarodnog dana vlažnih staništa

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 31. siječnja 2017. - 9:28
Autor: 

Povodom obilježavanja 2. februara - Međunarodnog dana vlažnih staništa, Zeleni tim Općine  Tivat, s  ciljem zaštite i promoviranja posebnog (specijalnog) florističko-faunističkog rezervata prirode Tivatska solila, kao i očuvanja vlažnih staništa uopće, vodeći se ovogodišnjom temom Ramsar sekretarijata “Vlažna staništa za smanjenje rizika i nepogoda”, organizira  brojne aktivnosti.

U četvrtak,  2. veljače,  s  početkom u 10 sati  u multimedijalnoj dvorani Općine Tivat, bit će održan Okrugli stol na kojem će biti prezentirane  aktivnosti na zaštiti i unapređenju stanja specijalnog florističko-faunističkog rezervata prirode „Tivatska solila“, koje se odnose na istraživanja vezana za regulaciju vodotokova i kanala, kulturnih vrijednosti područja, kao i ornitološka i faunistička istraživanja, i sa tim u vezi očuvanja biodiverziteta i predionih karakteristika (predavači su Andrej Sovinć, Sandra Kapetanović, Olivera Marković, Darko Saveljić, i Vuk Iković). Okrugli stol je organiziran u suradnji sa JP “Morsko dobro” i otvoren je za javnost.

Posjet Tivatskim solilima za učenike VIII.  razreda OŠ “Drago Milović” iz Tivta bit će organiziran  u petak,  3.2., u prijepodnevnim satima . Učenici će imati priliku upoznati se sa značajem Solila, vrstama flore i faune koje se mogu naći u ovom zaštićenom prirodnom dobru, sa posebnim osvrtom na ornitofaunu, kao i metodama i tehnikama promatranja ptica i važnosti očuvanja njihovih staništa. Učenicima iz Tivta će se pridružiti i učenici II. razreda osnovnih škola iz Podgorice. Posjet  je organiziran  u suradnji s  Centrom za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice i OŠ “Drago Milović”.

Subota,  4. 2., je rezerviran  za sasvim poseban sat  joge na ornitološkoj stazi u Solilima. Sat počinje u 11 sati, vodit će ga instruktorica  Dragana Mladenović iz Tivta. Pozivaju se svi zainteresirani da se priključe, a preporuka instruktorice  je da sudionici  budu prikladno obučeni.

U slučaju vremenskih neprilika predviđene aktivnosti na otvorenom će biti odložene.