Blagdan sv. Roka proslavljen u Donjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. kolovoza 2023. - 10:28
Autor: 

Blagdan sv. Roka obilježen je jučer  u istoimenoj crkvi u Donjoj Lastvi.

Don Dražen Kraljić nas je na početku svete mise podsjetio na život sv. Roka te rekao da životopis  dragog  nam sveca  „treba biti poticaj da mu  se svakodnevno utječemo u svim našim problemima, ali ne samo tjelesnim nego i duhovnim, jer od svih zaraza koje postoje na ovom svijetu, najgora je zaraza grijeha bilo koje vrste“.

Također ističe u kakvom je stanju današnji svijet te koliko je „moralne raspuštenosti u svijetu, ali nažalost i u Crkvi, koliko ljubomore, zla i klevetanja…“. Govori o značaju vjere, molitvi, moralnom životu i potrebi da budemo bolji ljudi.

„Mi se često ponosimo sa poviješću ove Biskupije i naroda koji ovdje živi te svete vjere koja nam je prenesena, ali iskreno, sve će to biti uzalud, ako se držimo samo tradicije, a ne živimo kao pravi vjernici.  Ne zaboravimo da je Bog često kroz povijest odbacivao i kažnjavao svoj odabrani izraelski narod, jer nisu živjeli u skladu s Njegovim zapovijedima, stoga ne mislimo da se tako nešto možda nama ne može dogoditi. Kako do toga ne bi došlo, molimo se Bogu i svetom Roku da nam pomogne živjeti u skladu d našom vjerom, ljubeći Boga i bližnjega svoga, pa i neprijatelje, jer ćemo si jedino tako osigurati ulazak u Kraljevstvo nebesko, gdje ćemo onda zajedno sa svetim Rokom i svima svetima slaviti Boga u vjekove“ – rekao je don Dražen Kraljić na kraju svoje propovijedi.

Don Nikola Majić je izrazio zahvalnost svima koji su doprinijeli da blagdan protekne upravo kako i dolikuje jučerašnjem danu.