Audicija dječje manifestacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope“

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. studenog 2016. - 9:23
Autor: 

U utorak, 22. 11.,  s početkom u 12h u Kulturnom centru ,,Nikola Đurković“ bit će održana audicija ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ za sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola Općine Kotor.

Zainteresirani učenici mogu se predstaviti u igri i pjesmi, pojedinačno ili u grupi uz pjesmu ili glazbu po svom izboru.  Prijave za audiciju obavljat će se kod koordinatora škola koje pohađaju.

 “Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska  dječja manifestacija podržana od strane veleposlanika Europe i EU zemalja kao što su : Švedska, Belgija, Cipar, Portugal, Finska, Norveška, Grčka, Italija, Hrvatska, Španjolska, Turska,  Austrija, Holandija, Danska, Mađarska,Slovenija i druge. Podrška se ogleda u njihovim posjetima  gradovima i općinama, koje organizira “Crna Gora  u ritmu Evrope”, a iz  posjeta se ostvaruju  bratimljenja i poslovne aktivnosti među gradovima i općinama Crne Gore i Europe .

Manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope” je osmišljena u skladu s Europskom poveljom o sudjelovanju mladih u životu na općinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima.

Cilj manifestacije je poticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, suradnje i doživotnog učenja .

Djeca općina  Crne Gore se pripremaju da učestvuju i predstave svoju općinu kao i zemlju Europe koja im bude dodijeljena od strane organizacije  ,,Crna Gora u ritmu Evrope'' na finalnom TV prijenosu svih gradova a uz direktan televizijski prijenos s nacionalnom pokrivenošću.

Ove godine finalno natjecanje ,,Crna gora u ritmu Evrope ‘’ održat će se u Podgorici.

Djeca koja budu predstavljala svoju općinu  predstavit će se  na stranom jeziku tj. na jeziku veleposlanstva , koja će biti dodijeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope''.