Aplikacija „Moje drvo“ zaživjet će i u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 18. veljače 2020. - 8:41
Autor: 

Aplikacija „Moje drvo“ zaživjet će u još jednom crnogorskom gradu. Tivat se, potpisivanjem ugovora o suradnji, pridružio najvećoj regionalnoj online platformi za doniranje drveća i ozelenjivanje životnog okoliša. Na taj način svi pojedinci i poduzeća mogu u nekoliko jednostavnih koraka  doprinijeti   donirati stablo, koje će biti zasađeno na određenoj lokaciji i pod prepoznatljivim imenom inicijatora i u ovom crnogorskom gradu.

„Mobilna aplikacija omogućava svim zainteresovanima da „kupe“ drvo, odnosno doniraju novac za sađenje na teritoriji opštine Tivat u tri jednostavna koraka, kroz koja korisnika na brz i intuitivan način vodi aplikacija dostupna i na Google Play Store-u i na App store-u. Korišćenjem aplikacije, koju je kreirala kompanija „Amplitudo“, korisnici mogu osvariti i posebne benefite. Zahvaljujući saradnji sa Crnogorskim Telekomom, jedna od pogodnosti su i besplatni gigabajti koje mogu dobiti njihovi postpejd i pripejd korisnici koji se uključe u akciju. Oni dobijaju jedan gigabajt (GB) za tri eura donacije, odnosno tri GB za pet eura donacije, koji traju 15 dana. O tim i svim drugim pogodnostima o tome kako možete postati dio zelene porodice pročitajte više na veb-sajtu www.goplant.me . Do sada je, zahvaljujući aplikaciji, donirano i zasađeno nekoliko stotina stabala. Platforma je prepoznata kao inicijativa sa potencijalom da ujedini cijeli region, ali i šire, u akciji ozeljenjavanja Planete. Tivat je samo jedan od gradova koji je prepoznao značaj uključivanja u projekat, budući da Opština Tivat kontinuirano radi na obnovi i održavanju zelenila.  Zelene površine predstavljaju u naseljenim predjelima nezamjenljive prirodne elemente, koji doprinose poboljšanju životne sredine u najširem smislu riječi. Stoga je veoma važno da kontinuirano čuvamo i unapređujemo zelene površine, i time učinimo da prostor koji zajedno koristimo bude zdraviji i ljepši. Kroz ovaj oblik saradnje sa Crnogorskim Telekomom i kompanijom „Amplitudo“, korišćenjem aplikacije „Moje drvo“ svim korisnicima je omogućeno da učestvuju u nabavci sadnica koje će biti zasađene na javnim zelenim površinama u gradu – prvenstveno parkovima, skverovima i šetalištima, kazali su iz Općine  Tivat.

 „Osim Podgorice i Tivta, očekuje se potpisivanje ugovora s Barom, Cetinjem i Kotorom, ali i Skopljem, kao i u ostalim gradovima u Sjevernoj Makedoniji. U Beogradu je već aktivna aplikacija u prilagođenoj verziji. Akciji se priključio i jermenski grad Jerevan, a u toku su i pregovori sa brojnim gradovima širom svijeta. Kompanija „Amplitudo“ dodatno će promovisati upotrebu aplikacije posredstvom saradnje sa Ministarstvom vanjskih poslova, donirajući je svim gradovima u kojima Crna Gora ima ambasade i konzularna predstavništva. Interesovanje da se priključe inicijativi iskazale su i zemlje članice Dojče Telekom grupe“ – stoji u priopćenju Općine.