Apel građanima za pridržavanje epidemioloških mjera

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. veljače 2021. - 13:38
Autor: 

U proteklih 7 dana u Tivtu je evidentirano gotovo 170 novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, po službenim  podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Posljednji podaci pokazuju da su u Tivtu trenutno 233 aktivna slučaja obolijevanja.

Ovi podaci pozivaju na krajnji oprez i zato apelujem na sve građane Tivta da poštuju propisane epidemiološke mjere, da izbjegavaju javna mjesta, veća okupljanja, proslave, kako bismo zaštitili sebe, ali i u zdravstvenom smislu najranjivije sugrađane. Odgovornim ponašanjem smanjićemo pritisak na zdravstvene institucije i radnike, ali isto tako nećemo u opasnost dovesti naše najmilije”, poručio je predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović.

Predsjednik Općine Tivat naložio je Sekretarijatu za inspekcijski i komunalni nadzor strožu  kontrolu primjene epidemioloških mjera na javnim površinama. Službenici ovog sekretarijata vršit će kontrolu nošenja zaštitnih maski, poštovanja održavanja fizičke distance, obići će ugostiteljske objekte i podsjećati građane na važeća pravila. Također, sprovodit će se i upozoravanje na mjestima gdje bude zabilježen veći broj ljudi.

Služba zaštite, čim to vremenski uvjeti  dozvole, nastavit će s dezinfekcijom javnih površina i ulaza u ustanove od javnog značaja. Predsjednicima skupština stanara bit će savjetovana pojačana higijena zajedničkih ulaza i prostora u stambenim zgradama. Također,  pripadnici Službe istaći će plakate s osnovnim preporukama u ulazima zgrada, javnih ustanova, institucija i na za to predviđenim mjestima.

Preporuka zdravstvenih radnika jeste strogo poštovanje mjera, fizička distanca i smanjenje broja ljudi u prodavnicama, bankama, poštama, uopće na javnim mjestima.

Općinski  tim za zaštitu i spašavanje zasijedat će u petak.