Amsterdam u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 25. rujna 2016. - 10:48
Autor: 

U Domu kulture „Ilija Marković“ u Gornjoj Lastvi sinoć je otvorena izložba fotografija Đurice Nikolića, foto-kino i video amatera koji već dugi niz godina živi i radi u Amsterdamu u Nizozemskoj.

Đurica Nikolić je svoju prvu samostalnu izložbu priredio na istom mjestu prošle godine, a naslovio ju je „Lentrati moje zbiljnosti“. Tom prigodom, obećao je nazočnima da će sljedeća izložba obuhvaćati isključivo fotografije iz Amsterdama. Sinoć se predstavio različitim portretima žitelja Amsterdama, znamenitostima u tom gradu, a prikazao nam je i manifestacije u tom gradu, ulice, trgove…

Na samom početku večeri, predsjednik Foto kino kluba „Mladost“, Anton Gula Marković predstavio nam je autorove radove: „Sada imamo priliku da vidimo izložbu iz Amsterdama, njegove druge domovine. Đurica je jedan od prvih fotoamatera koji je završio kurs u Gornjoj Lastvi, kada je klub tu radio. To je bilo 1962. godine; aktivno je učestvovao u rad kluba i izlagao. Od 1972. godine Đuro živi u Holandiji, gdje i radi, i sada imamo prilike vidjeti kako on doživljava Amsterdam“.

Brojnim zainteresiranim posjetiteljima obratio se i sam autor izložbe, Đurica Nikolić: „Amsterdam je milionski grad; da se prezenta Amsterdam trebalo bi jedno pet izložbi. To ne može u 60 slika, malo je, ali ja sam pokušao napraviti sve kako treba, sve iz Amsterdama bez naših ljudi, sami Holandezi“.

U okviru izložbe, bili su prikazani dokumentarni filmovi naslovljeni „Amsterdam u Gornjoj Lastvi“, a nakon toga priređen je prigodni koktel za sve posjetitelje.