Adrijan Vuksanović Aleksi Bečiću - budite mirni, neće se više nikada ponoviti Oluja!

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. kolovoza 2021. - 17:38
Autor: 

Poštovani predsjedniče Skupštine Crne Gore, gospodine Bečiću, povodom Vaše današnje izjave koju ste sublimirali riječima - da se više nikada ne ponovi Oluja, imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno - redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad.
Gospodine Bečić, neće više nitko ići tenkovima na Vukovar, dok ih na tom suludom putu mase građana egzaltirano pozdravljaju cvijećem. Neće se više nitko usuditi da vrši agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što je to bilo nedavno, u čemu je sudjelovala treća vojna sila u Europi, tzv. JNA.
Uvaženi gospodine Bečić, danas su Crna Gora i Republika Hrvatska dvije prijateljske države i partneri u NATO savezu. Poznato Vam je i koliko Republika Hrvatska pomaže našoj državi na putu europskih integracija. Od Vas očekujemo da date doprinos u jačanju relacije između Podgorice i Zagreba, kao što sve vrijeme na tome predano radi hrvatska zajednica u Crnoj Gori. Za tako nešto potreban je objektivan pristup prošlosti, uz jasnu percepciju agresora i žrtve. Tragedija ne počinje 1995., već 1991. i onim bacanjem cvijeća na tenkove koji hrle da siju smrt. Žalimo zbog svih nevinih žrtava, ali njih ne bi bilo da nije bilo jedne sulude velikodržavne ideje, koja je započela rat, a čije posljedice i dalje živimo.

Adrijan Vuksanović,
predsjednik Hrvatske građanske inicijative