4:2 Za Lukovića

Time to read
2 minutes
Read so far

Srijeda, 10. kolovoza 2022. - 10:04
Autor: 

Siniša Luković vodi nakon ovog teksta s 4:2 . Kako, pitate se? Nakon objavljenog teksta u Vijestima o, kako je on napisao,  padu hrvatske zastave, a što se na njegovu žalost neće dogoditi, Vijesti već u četvrtom nastavku žvaču istu Lukovićevu temu, tako da smo primorani da ovim odgovorom smanjimo rezultat bar na 4:2. Razlog: snimatelj je snimljen.

Ovako izgledaju tekstovi ostrašćenog pratitelja hrvatske zajednice:

  1.     Sjedište hrvatskog nacionalnog vijeća-Pala hrvatska zastava na Domu kulture u Donjoj     Lastvi, još niko...
  2.     AZLP pokrenula postupak zvaničnog inspekcijskog nadzora- HNV nezakonito postavilo video-nadzor: Nelegalno snimanje u Donjoj...
  3.     Nalazi potvrdili pisanje “Vijesti”-Hrvatsko nacionalno vijeće s tri kamere neovlašćeno snima javne...
  4.    Hnv, nakon intervencije AZLP, uvelo video nadzor u zakonske okvire-Više ne snimaju javne površine sa Doma  kulture u Donjoj Lastvi

S vremena na vrijeme ,ovako laički, ne profesionalno , pokušat ćemo pomoći gospodinu Lukoviću da se prihvati ozbiljnih tema koje interesiraju širu javnost u Tivtu, a vjerujemo i u Crnoj Gori. Znamo za njegovu opsesivnu ljubav prema hrvatskim nacionalnim simbolima ,ali kako živimo u multietničkoj i viševjerskoj sredini, od nekoga tko ima ,,moć“ da svojim objektivnim i profesionalnim tekstovima u javnosti utiče na javno mnijenje, najmanje što se očekuje jest istinito informiranje bez poluistina i manipulacija koje, kao i u ovom slučaju, služe isključivo u pokušaju denunciranja hrvatskih predstavnika  i institucija.

Posljednjih dana zapuhnuti smo upotrebom zabranjenih zastava ( Luković je, doduše, fokusiran isključivo na hrvatsku zastavu ), zabranjenih pjesama i manifestacija koje su, u najmanju ruku, zabrinule cijelu državu, a od našeg savjesnog građanina, koji očekuje Zahvalnicu, niti riječi. Podsjećamo javnost ovoga puta samo na dvije manifestacije koje su prošle ispod radara dopisnika Vijesti iz Tivta. Možda slučajno ,a možda i ne.  

 

   

                                                                                                         

Ovim drugim reagiranjem na njegova četiri teksta dajemo mu povoda da  ih napiše još nekoliko, te, ako je plaćen po učinku, dopuni i svoj obiteljski budžet. Siguran sam da će građani Tivta imati razumijevanja za dopisnika Lukovića jer se iz priloženih dokaza vidi razlog zbog kojega je predložen za Zahvalnicu HNV-a. Kada ste u pravu, nisu vam potrebni kilometarski tekstovi (osim ako njima ne želite izmanipulirati javnost) kao u ovim Lukovićevim lamentiranjima, gdje na kraju i sam navodi rečenicu koja je u ogromnom tekstu trebala biti skrivena, a ona glasi:  AZLP (Agencija za zaštitu ličnih podataka) je konstatovala da u tom slučaju organizaciji na čijem je čelu Deković nije potrebna formalna saglasnost Agencije za uvođenje video nadzora. Tako navodi i rečenicu : Iz HNV-a su već ranije odbili da odgovore na pitanja “Vijesti” u vezi postavljanja video nadzora na ovom objektu, kao i nelegalnog snimanja javnih površina u njegovoj okolini. Dakle,i sâm konstatira da nismo imali potrebe bilo što i bilo kome objašnjavati, već je dopisnik iz Tivta propustio priliku da uputi pitanje onima koji su relevantni da daju takav odgovor, a to je AZLP.

U životu obično na kraju bude kao u pjesmi koja kaže: ,, kada budu došli za mene, nije više imao tko da me brani''.  Hrvat, ipak, nije dijagnoza iako se s time ne slaže Vaš kolega iz IN4S.

Na kraju, gospodine Lukoviću, uvjereni smo da je ovaj Vaš intelektualni napor, koji ulažete u objektivno sagledavanje svih aspekata djelovanja u hrvatskoj zajednici, dovoljna preporuka da postanete stalni, a ne povremeni, kao do sada, dopisnik ,,najobjektivnijeg“ portala u Crnoj Gori- IN4S.

Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a