UPRAVLJANJE OPASNIM OTPADOM

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. srpnja 2011. - 9:01
Autor: 

Povodom suglasnosti koje je Porto Montenegro dobio na plan upravljanja opasnim otpadom, gost u emisiji „Zeleno- plava eko Boka" bio je direktor poduzeća za sanitarnu i ekološku zaštitu" Hemosan" iz Bara, koje je suradnik Portu Montenegru u projektu tretiranja otpada. Direktor kompanije, g-din Zoran Nikitović izjavio je da "Porto Montenegro predstavlja lidera u oblasti implementacije visokih standarda zaštite životne sredine i primjer koji bi i drugi operateri marina u Crnoj Gori trebalo da slijede".
Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je suglasnost na Plan upravljanja opasnim otpadom za Porto Montenegro marinu i turističko naselje za period od 3 godine.

Suglasnost se odnosi na predložene mjere sakupljanja i odlaganja otpadnih materijala koji nastaju u okviru projekta Porto Montenegro kakvi su: otpadna ulja, otpadne baterije i akumulatori, onečišćeni absorbensi, otpadni uljni filtri, ambalaža od ulja i otpadne zauljene vode. Suglasnost se također odnosi i na predložene mjere daljeg tretiranje otpadnih materijala putem suradnje sa kompanijama koje su ovlašćene od strane Ministarstva za obavljanje ovih djelatnosti. Kako je Zoran Nikitović, direktor poduzeća „Hemosan" izjavio za naš radio, Yacht Servis upravo je uveo pravila ponašanja u skladu sa ekologijom, za vlasnike jahti koji redovno odlažu otpad tj. predaju ga poduzeću „Hemosan", uz određenu dokumentaciju o predaji. Emisiju „ Zeleno –plava eko Boka" u cijelosti možete poslušati ovdje.
Audio: direktor Hemosana Zoran Nikitović