Velić predsjednica OO HGI Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 05. travnja 2014. - 8:59
Autor: 

Za Predsjednicu Općinskog odbora HGI-a Kotor jednoglasno je izabrana Liljana Velić, na općinskom Saboru stranke, koji je sinoć održan u Centru za kulturu „Nikola Đurković".
Učesnike Sabora u uvodnom izlaganju pozdravila je predsjednica HGI-a i ministrica u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović.
„Mala smo stranka ali smo prepoznatljivi, opstajemo nakon dvanaest godina od osnivanja i za sobom imamo rezultate. Postali smo faktor na političkoj sceni, ostali smo svoji i prepoznatljivi kao stranka koja se bori za svoje interese. Naš osnovni program je očuvanje identiteta, kulture i običaja. Vjerujem da smo kroz naše političko djelovanje danas prepoznati kao Hrvati sa nacionalnim i kulturnim opredeljenjem.

Uspjeli smo se izboriti nakon neovisnosti Crne Gore da uđemo u Ustav kao konstitutivni narod, a naša poslanica Ljerka Dragičević izborila se za izborni cenzus od 0,35 % čime smo dobili jedan mandat, jedno zastupničko mjesto u Skupštini Crne Gore" - kazala je Vučinović.
Izvješće o radu Općinskog odbora Kotor u proteklom periodu podnio je predsjednik Josip Gržetić, koji se između ostalog zahvalio predhodnom sazivu na uspješnoj i korektnoj suradnji.
Sabor je aklamacijom u Općinski odbor HGI-a Kotor izabrao Josipa Gržetića, Ljiljanu Velić, Fila Biskupovića, Milenu Kovačić, Mihaila Bilafera, Andreu Orlando, Josipa Marinovića, Božidara Belana i Krsta Brkanovića.
Novoizabrana predsjednica Općinskog odbora HGI-a Kotor, Liljana Velić zahvalila se na izboru, te je iznjela smjernice rada i način djelovanja u narednom periodu.
Učesnike Sabora pozdravila je zastupnica stranke u Skupštini Crne Gore, Ljerka Dragičević, koja je pozvala prisutne da joj dostave sva značajnija pitanaja predloge i sugestije kako bi ih mogla uputititi nadležnim državnim organima.
Sabor i učesnike pozdravio je predsjednik HNV i član predsjedništva HGI-a Zvonimir Deković.
Na početku rada Sabora minutom šutnje odana je počast svim preminulim članovima HGI-a.