RADIONICA O CIKLOTURIZMU - PROJEKAT CG - HR

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 01. travnja 2014. - 8:40
Autor: 

U sklopu projekta Održivog razvoja turizma posebnih interesa „SUD SIT", radionicu o cikloturizmu održao je škotski stručnjak Peter Butterworth u Mlinici Šapro u Konavlima.
Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore.
- Najvažniji savjet koji bih dao kao konzultant poduzetnik je kako morate naučiti zaokupiti pažnju svih osjetila potencijalnih klijenata obećanjem o jedinstvenim okusima, zvukovima i znamenitostima. Vaši klijenti traže hranu za dušu jednako kao što žele njegovati tijelo i biti u formi - istaknuo je Butterworth u teorijskom dijelu predavanja.

- Za cikloturizam (u Škotskoj) najvažnije nam je tržište Sjeverne Amerike. Uglavnom su to dobrostojeći klijenti voljni potrošiti na aktivan odmor, no, oni su u potrazi za visokom razinom osobne pažnje i podrške. Osim sjevernoameričkog tržišta, sve više zainteresiranih dolazi iz Rusije - dodao je škotski stručnjak.
Nakon teorijskog dijela sudionici su imali praktičan rad te obilazak agroturizma i lokalne biciklističke staze. Dodajmo kako su projektom osigurana sredstva za čišćenje i uređivanje 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza kroz Konavle.
Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Udruga Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA). Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa" koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna-Gora te sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.