ŽIČARA OD KOTORA DO CETINJA - 47 MILIJUNA EURA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. ožujka 2014. - 11:08
Autor: 

Žičara Kotor-Lovćen-Cetinje realizirat će se po modelu privatno-javnog partnerstva, točnije putem koncesije, a njegova vrijednost je procijenjena na 47 milijuna eura – priopćeno je jučer nakon sjednice Vlade, koja je usvojila informaciju o ovom projektu- prenosi podgorička Pobjeda.
Projektom je predviđena izgradnja 15 kilometara duge žičare s gondolama, čime će se tijekom 43-minutnog putovanja putnicima omogućio užitak vožnje do Lovćena uz jedinstven pogled na Bokokotorski zaljev i Jadransko more, te posjeta prijestolnici Cetinje.

- Predviđen tip žičare je šest do deset sjedišta, gondola s odvojivim držačima, dok je sami kapacitet prevoza 1000 lica po satu – navodi se u informaciji.
Na osnovu prosječne cijene povratne karte od 20 do 30 eura, zavisno od dionice
koju putnik izabere, procijenjeni godišnji prihodi bi iznosili preko 3,6 milijuna eura, odnosno preko 4,7 milijuna eura, već u prvoj godini poslovanja.
EBRD je donirao 240.000 eura za ovaj projekt i iskazao zainteresiranost da podrži realiziranje povoljnim kreditnim aranžmanom budućeg koncesionara u iznosu do 15 milijuna eura.