U LASTVI SPALJEN "ŠJOR DI PORTAFOGLIO VUOTO"

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. ožujka 2014. - 17:46
Autor: 

Tradicionalni karneval u Donjoj Lastvi održao se danas, bez obzira na loše vremenske uvjete."Tradicionalni lastovski krnevao", kao i svake godine krenuo je ispod smokve u VII. kvartu, a zatim je povorka s maskama nastavila rivom do mula pred župnom crkvom, gdje je "Šjor portafoglio vuoto" uz Posmrtni marš Gradske glazbe, spaljen. Jednoglasno optužen za sva zla u prethodnoj godini, sud ga je, bez prava žalbe, osudio na smtnu kaznu, koja je izvršena pred mnogobrojnim posjetiteljima. Fešta je nastavljena u hotelu "Kamelija".
Kao gosti nastupili su : Rili, Ivana Gajić i mađioničar- klovn Marko, kao specijalni gost. Organizator NVO "Harlekin" dodijelila je nagrade najboljim maskama.

"Kriv je što smo daleko od centra Tivta, pa nam merdi i dalje sami propućuju po logici staroj, najkraćim putem do mora. Kriv je što u Crnu Goru kamena nema, pa se nema okle Pine popločati. Kriv je što su nam satovi od letrike novi, a računi stari, što su nam finasije na led, a kroz takuline puše promaja, što smo kompletirali zimsku opremu, a studeno je jedino pri špaheru. Kriv je što nismo korumpirani, olitiga potplativi, pa agencija nema što činjeti."- nabrojao je pored ostalih, tužitelj grijehe karnevala Šjora di Portafolja Vuota.
"Općini ostavljam kalendar da ga rastegne, ne bi li Pine ušestala na vrijeme. Ostavljam joj i klizalište na Trgu magnolija s preporukom da osnuje klizački klub. Morskom dobru ostavljam đedovinu pri moru, da ih valorizuje kroz plan posebne namjene. Ministarstvu kulture ostavljam Mamulu, da olati tice da ne kljuju strateškim investitorima."- stoji pored ostaloga , u testamentu karnevala Šjora di Portafolja Vuota.
U našim audio zapisima možete poslušati optužnicu i testament ovogodišnjeg "lastovskog krnevala".

Audio: Optužnica i testament ovogodišnjeg "lastovskog krnevala".