ŠKANATA NA VRHU ACONCAGVE /6960,8 MNV/

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. veljače 2014. - 14:08
Autor: 

„Na Aconcagvu, najveći vrh Argentine, Južne Amerike i južne hemisfere, popeo se Antonio Škanata, a zbog bolesti je morao odustati Ivan Perčin koji je ostao u baznom kampu na visini od 5400 nm. Zastava našeg kluba tako se našla na još jednom svjetskom vrhu" – saopšteno je iz kotorskog „Pestingrada".
Čestitke Škanati i Perčinu.
"Zdravo svima. Da se konačno javim. Sinoć kasno stigli u Santiago. Posljednjih dana u baznom kampu nije bilo interneta, pa se nisam javljao. Nažalost, nisam uspio da se popnem. U kampu Nido de Condores na 5400 metara, proveo sam dva dana boreći se sa stomačnim tegobama. Eto, nisam imao sreće.

Toni je uspio. I sa još četri člana ekspedicije 12. veljače popeo se na vrh." objavio je na svom Facebook profilu, Ivan Perčin.
Aconcagua je najviši vrh Južne Amerike, ujedno i obiju Amerika južne hemisfere. Visina planine je 6960,8 mnv, vrh je planinskog lanca Anda, a nalazi se u Argentini, u pokrajini Mendoza.
Okolica planine je dio zaštićenog prirodnog krajolika, okružuju ju doline Valle de las Vacas i Valle de los Horcones Inferior. Oko planine se pruža više ledenjaka.
Ime Aconcagua dolazi od domorodačkih riječi Aconca-Hue što označava kamenog stražara.