ZORANOVE DRVENE BARKE I FOTOAPARAT

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 15. veljače 2014. - 11:15
Autor: 

Na našim valovima ugostili smo velikog zaljubljenika u more, fotografiju, Boku, jednog od pokretača ideje očuvanja starih drvenih barki, suradnik Radio Dux-a, Zoran Nikolić.
„Sve manje je drvenih barki ali ima jedan mandrać ispred kuće Iva Visina u kojem su sve barke drvene, to je rijetkost danas. U Boki se samo popravljaju mislim da se ne rade, grade nove drvene barke.
Obitelji Bokovac u Baru na škveru rade četri nove drvene barke Korčulanke koje će bit gotove do ljeta a svaka će imati jarbol i latinsko jedro.

Ja imam namjeru promjenti jedro na svojoj pasari i ugraditi latinsko jedro. Moja je želja da što više ima drvenih barki sa jedrima u Boki.
Oduševio me menadžmet Luke Kotor koji ima namjeru dodjeliti besplatne vezove svima koji posjeduju drvene barke, ovim gestom pokazuju da znaju za vrijednosti tradicije ovih prostora drvenih barki.
Pošto publikujem putem interneta moje fotografije veliki broj ljudi ih komentariše, prijatno je iznenađen ljepotom Boke i iskazuju interesovanje posjetiti je" - kazao je gostujući u našem programu Zoran Nikolić
Nakon izložbi fotografija (More i brodovi, Kotor noću) Zoran priprema jednu novu izložbu panoramskih fotografija Boke.